Національно-патріотичний табір для студентської молоді «Дія»

1 серпня 2015

Патріотизм завжди є нагальною потребою і для людей, і для держави, а в ситуації, а якій опинилась зараз Україна, патріотизм взагалі є життєвою необхідністю. В арсеналі діяльності з патріотичного виховання підростаючого покоління є багато засобів і методів впливу. Однак головне — це включення кожної особистості в конкретну діяльність з творення й примноження багатства і краси своєї Вітчизни. Саме з такою ціллю на факультеті соціальної та психологічної освіти було впроваджено інноваційний проект – Національно-патріотичний табір для студентської молоді «Дія».

проводи солдатів

Діяльність Табору здійснювалася у межах роботи Науково-дослідного центру педагогічного краєзнавства подвійного підпорядкування (МОН та НАПН України).
Свою роботу національно-патріотичний табір «Дія» урочисто розпочав 24 вересня 2014 року. Дату початку діяльності вибрано не випадково, вона обумовлюється тим, що «24» – взагалі особлива дата для нашої країни, адже саме 24 серпня наша держава отримала незалежність.
У рамках Табору проводяться соціальні, благодійні, інтелектуальні, волонтерські акції та заходи.
Учасниками табору є студентська молодь та учнівська молодь міста Умань. Всі заходи організовують та проводять молоді люди.
Дуже яскравими заходами, проведеними у рамках Табору були: інтелектуально-розважальне ток-шоу «Я люблю Україну». Ток-шоу проходило у формі конкурсу, де за звання кращого знавця рідного краю змагались дві команди: «Сині» та «Жовті»; організований для дітей з Центру соціально-педагогічної реабілітації у місті Умані пізнавальний квест у Білогрудівському лісі під назвою «Козацькі забави»; благодійний концерт під гаслом «У нашій пам’яті назавжди!», який був побудований на реальних історіях про українських героїв, які постраждали або загинули, захищаючи нашу країну.
Також у межах роботи Табору регулярно проводяться акції по збору гуманітарної допомоги та коштів постраждалим від ситуації в країні. Це такі заходи як: патріотичні фотосесії для збору коштів, благодійні ярмарки, майстер-класи по hand-made, збір продуктів харчування та засобів гігієни, збір канцтоварів для маленьких переселенців та інші.
Велика увага приділяється історії та традиціям Батьківщини. Так, проводяться заходи: лекції істориків, заходи до відзначення видатних дат (День козацтва, День вшанування подвигу героїв Революції гідності та увічнення пам`яті Небесної Сотні, День відзначення 150-річчя національного гімну України), заходи, приурочені Дню народження видатних діячів України (Тараса Шевченка, Лесі Українки та інших.

перегляд фільму ЗИМА, ЩО НАС ЗМІНИЛА

O

Люби Україну - одягни блакитно-жовту стрічку (2)

зістріч з істориком Гнатишиною О.В.

вироблення подарунків для дітей зі Сходу

виконання гімну України на перервах

«Я – українець і я цим пишаюсь!»
Студенти надають моральну підтримку воїнам, які знаходяться на передовій: виготовляють листівки, знімають відео звернення, малюють плакати, які передаються у зону АТО.
У рамках табору регулярно відбуваються зустрічі з героями, які повернулись з зони дії АТО, зустрічі з волонтерами, читаються лекції «Як уберегти себе у воєнний час», проводяться майстер-класи по наданню першої медичної допомоги.

зустріч з війсьоковими та волонтерами

зустріч з військовими з АТО
Діяльність Табору засвідчила, що наша молодь прокидається, починає любити країну, в якій живе, розуміє необхідність захищати, розвивати та примножувати багатства рідної землі. У молодих людей з’являється бажання вивчати українську історію, традиції, жити та працювати в країні, в якій народились, з’являється бажання бути патріотами! І ми не можемо не підтримати цей порив молоді! Адже саме цей патріотизм ми хотіли бачити в своїх громадянах з часів отримання Україною незалежності.

ток-шоу Я ЛЮБЛЮ УКРАЇНУ

Я ураїнець, я українка
Відрадно, що інноваційний соціальний проект «Національно-патріотичний табір для студентської молоді «Дія» здобув перемогу – І місце – у ІІІ Всеукраїнському дистанційному конкурсі наукових робіт із соціальної педагогіки.

музика2

Тищенко диплом
Висловлюємо слова вдячності усім, хто долучався до роботи Табору! До наступної зміни!!!