Професійна діяльність фахівців із соціальної роботи в центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

4 липня 2018

Шановні абітурієнти!!! Запрошуємо Вас на навчання за спеціальністю «Соціальна робота». Після закінчення закладу вищої освіти випускники мають широкий спектр галузей для працевлаштування. Сьогодні ми хотіли Вас познайомити з роботою соціального працівника в центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Фахівець центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді здійснює професійну діяльність з надання соціальних послуг сім’ям з дітьми, які перебувають в складних життєвих обставинах, сім’ям опікунів/піклувальників, дитячим будинкам сімейного типу, прийомним сім’ям, вразливим категоріям дітей, в тому числі дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, особам, які повертаються з місць позбавлення волі та їх оточенню.

Завданням фахівця центру соціальних служб є участь у реалізації державної соціальної політики в сільській громаді (мікрорайоні міста) шляхом здійснення соціальної роботи з вразливими категоріями дітей та сім’ями з дітьми й надання їм соціальних послуг.

Фахівець відповідно до повноважень:

  • визначає потреби громади у соціальних послугах;
  • сприяє виявленню вразливих категорій дітей та сімей з дітьми та веде їх облік;
  • здійснює оцінку потреб населення;
  • розробляє індивідуальні плани для роботи з випадком та визначає форми та методи допомоги;
  • співпрацює з представниками соціальної сфери громади, мікрорайону (працівниками закладів освіти, охорони здоров’я, внутрішніх справ, культури за місцем проживання) та координує надання послуг вразливим категоріям дітей та сімей з дітьми у відповідності до їх потреб;
  • надає сприяння в оформленні документів необхідних для оформлення державних соціальних допомог;
  • забезпечує здійснення соціального супроводу сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб із числа дітей сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування;
  • забезпечує розвиток сімейних форм виховання у відповідності до потреб дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в громаді.

Для отримання додаткової інформації звертайтеся за номерами:

 (Міщенко Марина Сергіївна) 096-625-85-95

 (Підвальна Юлія Василівна) 097-135-98-11