День знайомства з професією психолог для старшокласників

25 жовтня 2017

Насиченими та інформативними  видалися канікули для старшокласників уманських шкіл, які  брали участь  у профорієнтаційному квесті  на Факультеті  Соціальної та Психологічної Освіти Уманського Державного Педагогічного Університету імені Пава Тичини.  Перемогу здобули ерудовані  та заповзяті  старшокласники НВК “Уманська міська гімназія – школа естетичного виховання”, ЗОШ №3,  ЗОШ №4,  ЗОШ №12, ЗОШ №14. Переможці  отримали  сертифікати на безкоштовне  проходження комп’ютерної профорієнтаційної діагностики з наданням індивідуальної консультації та  тренінгу “Феномен професії психолог”.   Над розробкою вказаних заходів працювали учасники центру “Інсайт”, студенти ФСПО  4 курсу (Цихоня Світлана, Кондратьєв Сергій), та 3 курсу (Чамлай Інна,  Колєсніков Микита).

Організовані  й проведені заходи не залишили нікого байдужим зі старшокласників.  Отримавши результати діагностичного дослідження, разом з консультантами (Цихонею Світланою та Кондратьєвим Сергієм) старшокласники  активно включались у  планування подальшого професійного вектору на основі отриманих результатів психологічної діагностики.

Розроблений тренінг у формі активного  діалогу надав можливість старшокласникам усвідомити  особливість професії “психолог”, а саме:  з якими професіями споріднена професія психолога, які особистісні якості  мають бути сформовані у психолога, орієнтуючись на специфіку діяльності,  які професійні  знання мають бути здобуті, що важливіше: особистісні якості чи професійні знання, як відбувається становлення “професіонала” у стінах Факультету Соціальної та Психологічної Освіти, в яких професійних сферах сучасного суспільства  спеціаліст з кваліфікацією “психолог”, та “практичний психолог”  може працювати.

Учасники програми високо оцінили значимість отриманої інформації  та поділились своїми позитивними враженнями. Приємним стало ініціювання і подальшої співпраці з Факультетом Соціальної та Психологічної Освіти з боку старшокласників.

                                                                       Координатор центру “інсайт” Лівандовська Інна