СНТ організувало кінолекторій для студентів І курсу

22 вересня 2017

21 вересня Студентським науковим товариством факультету було організовано та проведено кінолекторій. Цього разу студентам було запропоновано переглянути складний соціально-психологічний фільм «Вижити серед вовків».

Німецька картина «Вижити серед вовків» з’явилася на екранах в 2007 році і практично відразу стала однією з найбільш обговорюваних кіноновинок в європейських країнах.

В основі сюжету – історія маленької дівчинки, Міші, батьки якої були депортовані з Бельгії нацистами. Юна героїня вирішується на відчайдушний крок – втекти і зробити все можливе для того, щоб знайти своїх рідних. Доля приготувала дівчинці нелегкий шлях: їй доведеться красти найнеобхідніше для того, щоб вижити.

В одній із, здавалося б, безвихідних ситуацій Мішу рятує пара вовків, які згодом замінюють дівчинці сім’ю.У фільмі студенти зіткнутися з безліччю жорстокості і страждань, які присутні у воєнний час. Друга світова війна стала основою для нелюдського поводження людей, які могли б повчитися співчуття навіть у диких звірів.Самотня маленька дівчинка, якій не судилося знайти своїх загиблих батьків, і безмежний засніжений ліс не залишать байдужими практично нікого з присутніх в аудиторії.

Війна, безумовно, відкриває гірші сторони кожної людини, але, тим не менш, такі фільми, як «Вижити серед вовків», створені саме для того, щоб показати нам, що в будь-якій ситуації важливо зберегти людяність.Такі кінолекторії плануються проводитись щомісяця. Кінокартини для демонстрації підбиратимуться зі складним соціально-психологічним змістом, щоб студенти мали змогу проаналізувати ситуації, які стосуються майбутньої професійної  діяльності.