І ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ НАУКОВО-ПРАКТИЧНИЙ СЕМІНАР «СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНА ПІДТРИМКА ПРОФЕСІЙНОГО СТАНОВЛЕННЯ МОЛОДІ У НАУКОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ»

19 вересня 2017

За ініціативи Ради молодих науковців факультету соціальної та психологічної освіти відбувся І Всеукраїнський науково-практичний семінар «Соціально-психологічна підтримка професійного становлення молоді у науковій діяльності».

Співорганізаторами заходу стали Рада молодих вчених Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського та Рада молодих науковців університету.

Зі вступним словом до науковців звернулася голова РМН факультету Ісаченко Вікторія. У своєму виступі наголосила на актуальності теми семінару, окреслила основні проблеми та перспективи, які сьогодні постають перед молодими науковцями.

До обговорення актуальних проблем соціально-психологічної підтримки професійного становлення молоді у науковій діяльності, а зокрема саме про підтримку молодих науковців у стінах університету, долучився голова РМН університету,  кандидат технічних  наук, доцент кафедри професійної освіти та технологій за профілями Мельник Олексій.

До дискусії долучилися і співорганізатори  заходу – завідувач сектору джерелознавства, бібліографії та біографістики відділу історії освіти, кандидат історичних наук, голова Ради молодих вчених Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського Тарнавська Сніжана та заступник голови Ради молодих вчених бібліотеки, старший науковий співробітник сектору рідкісних видань відділу науково-документного забезпечення та зберігання фонду, кандидат історичних наук Орищенко Ірина.

У своїх доповідях молоді вчені Державної науково-педагогічної бібліотеки України імені В. О. Сухомлинського окреслили перспективи та можливості співпраці з молодими вченими університету.

Також  розкрили  низку питань, а саме: про поточну діяльність Ради бібліотеки; про співпрацю Ради з європейськими молодіжними науковими організаціями та інші.

Особливо актуального обговорення набуло питання інтеграції в світову спільноту науковців молодих вчених нашого факультету з яким присутніх  ознайомила кандидат педагогічних наук, викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи, заступник декана факультету з міжнародної діяльності Бойко Ольга.

Про сучасні реалії та перспективи наукових пошуків майбутніх молодих науковців повідомила голова студентського наукового товариства факультету, магістрантка, багаторазова учасниця наукових конкурсів та олімпіад Кокоша Антоніна.

Адже, формуванню творчих характеристик особистості, яка готова ефективно вирішувати теоретичні та прикладні проблеми, що виникають в процесі дослідницької роботи сприяє активна позиція молодого спеціаліста ще в період навчання в університеті.

Таким чином, залучення магістрів до науково-дослідної роботи, поширення й узагальнення досвіду цієї роботи, підвищення якості підготовки та виховання майбутніх фахівців дає можливість зберегти та підсилити інтерес молоді до наукових пошуків.

Маємо надію, що резолюції які були винесені по закінченню семінару матимуть беззаперечне значення не лише для присутніх учасників семінару, а й для хоча б маленької частини молодих науковців України, дадуть старт та змотивують до подальших наукових пошуків присутніх на семінарі магістрантів.