Знайомство з професією “Соціальний працівник”

21 червня 2017

Ця діяльність має на меті допомогу у вирішенні питань як сімейного, так і особистого характеру. Представники соціальної служби працюють в лікарнях, місцях позбавлення волі, будинках пристарілих, дитячих будинках, школах. В коло їхніх обов’язків входить сприяння інвалідам, самотнім, матерям-одиночкам, дітям з неблагополучних і неповних сімей, колишнім злочинцям.
Соціальних працівників можна зустріти скрізь, де потрібна їхня допомога. Вони доглядають людей похилого віку і дітей з обмеженими можливостями, взаємодіють із сім’ями груп ризику, допомагають мігрантам адаптуватися до нових умов життя, надають консультації з оформлення документів на здобуття посібників і пенсій. Зрозуміло, в цій справі необхідні доброта і чуйність. Але професіонал, крім того, повинен знатися на питаннях організації соціального обслуговування, надання пільг, уміти надавати невідкладну лікарську допомогу.

Якщо вам властиві делікатність і такт, товариськість і стресостійкість, якщо ви маєте організаторські здібності, а також педагогічно і психологічно грамотні, ця сфера вам підійде.

Зрозуміло, щоб робити добрі справи, не обов’язково мати відповідну освіту. Проте дипломований фахівець вносить свій вклад у розвиток соціальної політики держави, допомагає створювати умови, що забезпечують співгромадянам гідне життя.

Потреба в соцпрацівниках постійно зростає: що розвиненіше суспільство, то більше уваги приділяють у ньому соціальним проблемам. Професіонали є посередниками між простими людьми і представниками влади, допомагаючи знаходити взаєморозуміння і шляхи усунення проблем, що накопичилися.

Творіть добро — і воно обов’язково до вас повернеться!