Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сторінками «Педагогічної поеми» А. С. Макаренка»

6 квітня 2017

3 квітня 2017 р. в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбувся Всеукраїнський науково-практичний семінар «Сторінками «Педагогічної поеми» А. С. Макаренка», організований кафедрою педагогіки та освітнього менеджменту факультету соціальної та психологічної освіти та Польсько-українською науково-дослідницькою лабораторією психодидактики імені Я. А. Коменського факультету початкової освіти. Модератор семінару – д. пед. н., проф. Осадченко І. І.

Студенти та викладачі університету мали можливість, у рамках семінару, долучилися до скайп-виступу В. І. Шульги – директора музею-заповідника А. С. Макаренка та Ковалівської гімназії-інтернату для обдарованих дітей із сільської місцевості імені А. С. Макаренка. Валерій Іванович захоплююче розповів присутнім про сучасні тенденції функціонування цих закладів, розвиток та специфіку сучасного впровадження ідей видатного педагога.

Цікавими були виступи: зав. каф. педагогіки та освітнього менеджменту, д. пед. н., проф. Коберника О. М., який відкрив зазначене дійство; к. пед. н., доц. Стеценко Н. М., яка поділилася своїми незабутніми враженням від спілкування з колишніми вихованцями А. С. Макаренка.

Неперевершеною частиною семінару стала конкурсна презентація студентами факультету іноземних мов (31-36 групи), факультету фізики, математики та інформатики (41 група), за ініціативи та під керівництвом ст. викладача каф. виховних технологій та педагогічної творчості, к. пед. н. Дзюбенко І. А., результатів виконання індивідуальних навчально-дослідницьких завдань на основі вивчення матеріалів «Педагогічної поеми».Студенти проявили неабияку творчість, кмітливість у інсценізації фрагментів видатного твору А. С. Макаренка.

Ведучимицієї частини заходу були студенти факультету іноземної філології Гроза Б., Клименко Л. та Марковська Ю., які й створили атмосферу свята за власним сценарієм.

Журі конкурсу, очолюване д. пед. н., проф. Коберником О. М., за підсумками двох конкурсів (інтелектуального та власне інсценізації) розподілило такі місця: І місце – 33 група ФІМ, ІІ місце – ФФМІ, ІІІ місце розділили між собою 31, 32 та 34-36 групи ФІМ. Студенти надзвичайно творчо, артистично поставилися до виконання своїх навчальних завдань: лунали пісні у виконанні «Макаренка»; пісні, присвячені А. С. Макаренку; презентувалися танці та кумедні сценки.

Учасники та запрошені не тільки отримали позитивні емоції, але й поспілкувались один з одним, отримали нову інформацію щодо педагогіки А. С. Макаренка.

Сподіваємося, що цим дійством буде започаткований аналогічний фестиваль у нашому університеті.


Фото новини: