Рубрика «Випускники, якими ми пишаємось». Інтерв’ю з Ольгою Підгорною

18 січня 2017

1

Ми продовжуємо цикл інтерв’ю з випускниками факультету. Нам вдалось поспілкуватись із людиною, про яку на ФСПО згадують з посмішкою та захватом – це Ольга Підгорна.

Про Ольгу можна розповідати дуже довго, але найкраще про свої студентські роки розповістьвона сама, адже дійсно є про що повідати  юному студентству.

2

Мої студентські роки – багато навчання, подорожі у вільний час і спроби розбудити місто різними цікавинками, є що пригадати.

Подобались мені заняття з етнопсихології, філософії, релігії, пам’ятаю нашу чорну магію з латинської мови і розмови про субкультури з Перфільєвою Майєю Володимирівною.

Пам’ятаю поїздку до Франції (дякую нашому деканату, зокрема декану  Кравченко О.О. та декану факультету іноземної філології Бріт Н.М. за те, що запропонували і допомогли зреалізувати ту культурно-наукову поїздку). Пам’ятаю волонтерство: наші походи в притулок, акції і фестивалі, які влаштовували в місті… Ох, наробили ми див за ті роки!)))

3

Після університету і праці координатором ССПС, працювала на міжнародному волонтаріаті в Польщі. Займалась з дітьми, проводила анімацію, заняття з англійської і російської мови, малювання, кераміку, театр, організовувала міжнародні проекти і працювала з людьми похилого віку, в основному з тими, які були в концтаборах під час Другої Світової Війни.

Досі співпрацю з цими організаціями, паралельно вивчаючи фізіотерапію і медичні масажі, працюю теж як артист бодіарту, художник в краківській арт-команді «ArtColorBallet» і в магазині солодощів (де часами проводжу майстер-класи з виготовлення шоколадок і цукерок).

4

Курйозні історії? Кожен такі має. На це окрему статтю можна виділити))))

Пам’ятаю, як трохи шокувала одногрупників, дискутуючи на лекціях з викладачами про заборонену літературу, порівняльні методи тортур в давні часи і зараз.

Чи прийшовши на залік, вивчивши одразу 13 поезій, включаючи уривки з Гамлету. Або коли мене занесло в Санкт-Петербург на конференцію по філософії, де ми, між іншим, розбирати змінені станиці свідомості, а потім я привезла здивованому викладачу сертифікат)))

5

Танці в автобусі з французьким працівником національної асамблеї, «викрадення» учасників на підземне зібрання мафії (рольова гра, яку я влаштовувала). Півміста, які ходять в масках чи танцюють під індійські мотиви (фестивалі і наші акції).

6

Приїжджав на факультет іноземної філології  посол з Франції, проводив лекцію, він працював на якійсь поважній посаді. І під кінець всі прощаються, виходять з аудиторії з такими архівними мінами, а я підходжу до нього і так просто: «Привіт, Крістіан!», і обнімашки) – на очах у здивованої публіки, студентів і викладачів,  і стоїмо мило так вітаємось. Бо, по суті, до цього добре потоваришували, коли я їздила до Франції. Але потім деканат зробив догану про субординацію поведінки.

7

Ще був фестиваль «Харі Крішна», який організувала разом з волонтерами. Спочатку сказала мандруючим артистам «Окей, а давайте зробимо щось таке в Умані», а потім вже подумала: «Чорт, але ж правда, не знаю як люди поставляться до такого фестивалю, але спокійно… буде екшен!» І таки був: підготувати сцену, одягли людей в сарі, танцювали півміста. Ніколи не знаєш, які сюрприз принесе життя))) 

8

Були в нас ще «Лікарняні клоуни»: запросила майстрів із клоунади, щоб проводили майстеркласи  для наших волонтерів, і потім ми відвідували лікарні, притулки і т.д. І от, близько півночі: темно, люди сплять (або не сплять, бо то був гуртожиток), а  нас 4 особи – я і три мужчини зібрались в кімнаті і надуваємо повітряні кульки,  і робимо з них квіти, тваринок, шаблі… і по всьому поверху розлітаються цікаві звуки і сміх. Поверталися додому десь о першій ночі з букетом квітів із повітряних кульок)))

9

Роки навчання на ФСПО дали можливість зробити багато див і доброї магії. Класно було їздити на тренінги і проводити їх. І ССПС –  був один з найкращих і найдорожчих скарбів.

Студентам хочу сказати: використовуйте кожну можливість «Тут і Зараз!». І майте сміливість мислити, мріяти і не чекати див, а робити їх!!!

10

Дякуємо за інтерв’ю! Маємо надію, що після цієї розповіді у тих студентів, які беруть активну участь у студентському житті, з’явиться новий орієнтир у реалізації своїх задумів, які завжди підтримуються керівництвом факультету!