ПРАКТИКА В УДЦ « МОЛОДА ГВАРДІЯ» – ЦЕ НОВИЙ ДОСВІД ВЗАЄМОДІЇ З ДІТЬМИ

16 січня 2017

1

Я, Згуладзе Вікторія Андріївна, проходила  практику в УДЦ « Молода гвардія», а саме у таборі «Зоряний». Будівля «Зоряного» була збудована у 1972 році. Перед корпусом встановлена скульптура «Зоряного хлопчика», яка є символом цього табору.

2

Під час проходження практики я брала активну участь у створенні виховного середовища для розвитку моральної і духовної культури дітей та їх соціально-значимих якостей, сприяла самореалізації дітей та творчому розвитку індивідуальних здібностей.

3

Найскладніше, але й найважливіше завдання педагога-організатора це спланувати кожну хвилину вільного часу дітей таким чином, щоб кожен день пройшов не тільки весело, але й корисно. Кожну мить я мала бути в курсі, де знаходяться діти мого загону, чим займаються, необхідно було кожному  приділити увагу. Також я  проводила екскурсії для дітей по території «Молодої Гвардії» та місті Одеса. Під час проходження практики у «Молодій гвардії» ми  разом з дітьми відвідали цирк, кінотеатр, оперний театр.

4

Під час практики знадобилися знання вікової психології та соціальної педагогіки. При спілкуванні з дітьми зрозуміла, як важливо для них, коли до них ставляться з любов’ю, повагою, розумінням. Лише за умови вияву зазначених особистісних якостей діти охоче йдуть на контакт, довіряють тобі. Також ж я пересвідчилася, як сильно на індивідуальність дитини впливає оточення, спілкування з однолітками, виховання в сім’ї, стосунки з батьками.

5

За шість тижнів роботи у таборі «Зоряний» особисто я взяла для себе дуже багато. Це був період випробування моїх сил – чи зможу я бути справжнім педагогом-організатором, чи зможу я працювати з дітьми, які потребують особливої уваги.

7

Практика на базі УДЦ « Молода гвардія» – це, безперечно, відповідальна робота, проте й дуже приємна. Ця практика збагатила мене новим важливим досвідом, допомогла реалізувати набуті теоретичні знання й намітила шляхи для подальшої роботи з дітьми.