Вивчаємо кращий світовий досвід у галузі психотерапії

5 грудня 2016

1

24-25 листопада старший викладач кафедри соціальної педагогіки та соціальної роботи Клименко Юлія Анатоліївна відвідала семінари, організовані Українською Асоціацією Транзакційного Аналізу (УАТА).Ведучий семінарів – відомий у світі  психотерапевт і транзактний аналітик Тоні Вайт (м. Перт, Австралія). Теми семінарів: «Школа перерішень» та «Суїцидальні клієнти і антисуїцидальні контракти».

3

Семінар «Школа перерішень» був присвячений розгляду теорії та практики однієї зі шкіл транзактного аналізу – школі перерішень. Семінар був насичений демонстраціями практики, реальними клієнтськими історіями, живим спілкуванням.

На семінарі «Суїцидальні клієнти і антисуїцидальні контракти» Тоні представив природу суїцидальності з точки зору транзактного аналізу а також стратегію та техніки роботи з суїцидальними клієнтами.

4

Про Тоні Вайта.

Тоні Вайт – психотерапевт із 35-ти річним досвідом психотерапевтичної практики та викладання, автор багатьох книг у галузі психотерапії, прямий учень Б. і М. Гулдінгів, володар численних професійних нагород, зокрема «Почесна вдячність» Британської медичної асоціації, премія в області медичної літератури в розділі психіатрія за книгу «Робота з суїцидальними індивідами» (2011 р.).

2

Серед книг Тоні Вайта:

Робота з людьми, які вживають наркотики і алкоголь (1984 р., ТА Книги: Перт)

Підлітковий вік, гнів і що з ним робити (1984 р., ТА Книги: Перт)

Нові шляхи в транзакційному аналізі (1984 р., ТА Книги: Перт);

Перенос в терапії: теорія і практика (1985 р., ТА Книги: Перт);

Коли діти виростають і покидають дім (1986 р., ТА Книги: Перт);

Лікування характеру (1987 р., ТА Книги: Перт);

Залишитись живим: антисуїцидальні контракти (1992 р., ТА Книги: Перт).