У країні бібліотечних інновацій

Бібліотека УДПУ – це місце, куди поспішають люди різних віку, смаків та уподобань. Бібліотекарі університету повсякчасно намагаються реалізувати своє безпосереднє завдання – розвивати потреби користувачів у постійному отриманні нових знань, в збагаченні власного інтелекту та ерудиції, формувати стійкі читацькі інтереси, свідому потребу в читанні.

0

1

До 85-ої річниці заснування бібліотеки в УДПУ відбувся семінар «Минуле. Сьогодення. Майбутнє», в якому взяли участь ректор університету, професор, доктор педагогічних наук Олександр Безлюдний, проректор з науково-педагогічної роботи, доцент кафедри загальної історіїВладилена Сокирська, голова профкому Олександр Осадчий, а також бібліотекарі міста, всі нинішні працівники книгозбірні. Особливо приємно, що на ювілей прийшли ветерани бібліотечної справи – пенсіонери, які пропрацювали не один десяток років у бібліотеці, віддавши їй частинку своєї душі, свого серця.

2

Директор закладу кандидат філологічних наук, доцент Тетяна Григоренко в своїй промові підкреслила, що колектив бібліотеки став командою однодумців, відданих улюбленій справі, в якому органічно поєднується досвід старшого покоління з ентузіазмом молодих працівників.

3

З вітальним словом виступив ректор університету Олександр Безлюдний, наголошуючи на тому, що бібліотека допомагає духовному росту, а адміністрація завжди підтримує її інноваційні процеси. Він вручив подяки працівникам бібліотеки, які безкорисливо, щедро віддали бібліотечній справі більше 30 років життя та з повною віддачею продовжують і далі служити читачеві та суспільству. Серед них: Оксана Халимоник, Тетяна Ткаченко, Валентина Устименко, Алла Абраменко, Ганна Чернега, Галина Брікова, Зоя Кравчук, Олена Усатюк, Оксана Ігнатьєва.

4

У процесі семінару завідувачі відділу, а саме Валентина Устименко, Тетяна Ткаченко, Зоя Кравчук та Тетяна Найкус презентували роботу очолюваних відділів, демонструючи важливість бібліотечних інновації кожного для спільної, злагодженої діяльності всього колективу.

5

Поза увагою не залишилося і обдароване, креативне, талановите студентство. Учасники конкурсу «Нові імена в літературі». Лариса Сауляк, Ольга Чудак, Тетяна Маснюк, Дарія Рибоконь, Віталія Прокопчук, Ірина Приємська отримали відзнаки з побажаннями подальшого поетичного росту, наснаги та невичерпної енергії.

6

У день ювілею не забули і ветеранів, котрі присвятили своє життя справі, яка стала покликанням на усе життя. Валентина Єременко, Лариса Гуменюк, Лідія Ухова, Ніна Григоренко, Людмила Демченко, Анна Стрижак і Лариса Колісніченко – це люди, які залишаються еталоном відданості справі та заслуговують на повагу. Для них звучали слова вдячності за відповідальну інтелектуальну працю, побажання міцного здоров’я, щастя, довгих років життя.

7

Валентина Єременко, котра тривалий час очолювала книгозбірню, висловила свої враження від почутого й побаченого, чим викликала сльози радості на очах присутніх, котрі, згадуючи минуле, були переповнені почуттям гордості за теперішній розвиток.

На завершення прозвучав вірш у виконанні автора, студентки історичного факультету, провідного бібліографа Віталії Прокопчук.

Якщо у тебе книга є,

Життя прекрасне це буде!

8

9